Forside

Teknologi - Maskinteknik - 3D Print - Inventor Pro

Undervisningsmateriale til htx.

 

Inventor vejledning - Inventor tegn en skruestik - Inventor tegninger til Strammerulle - Koblingsled - Sheetmetal beslag

 

Beslag

Udkast til et beslag - med Inventor Sheetmetal.

Der skal fremstilles et beslag som vist herover.

Start med at oprette en Sheet-metal tegning (ipt).

 

Indstil først materialet til aluminium, og en tykkelse på 2 mm.

 

Herefter konstrueres kontour-linjen for beslaget. Opret en ny ”Sketch” og tegn nedenstående figur, vha af en cirkel og et rektangel. Sørg for at rektanglet er centreret i forhold til cirklen, med Constraints.

 

Det er symmetrisk, og hertil er anvendt værktøjet ”Symmetric”. Tegn 2 stykker lige linjer ud fra cirklens centrum, en vandret og en lodret, til at rette op efter.
Så skal linjer trimmes. Så skulle det se ud som herunder, bemærk at linjen til højre (ved rød streg) er slettet.Vælg nu værktøjet ”Contour Flange” og sæt bredden til 25 mm.Så ser emnet således ud. Bemærk at Inventor selv angiver de korrekte rundinger ved ombukning, så k-faktoren bliver korrekt.Nu kan der påføres forskellige justeringer. Først skal der tilføjes en ”Hem”, svarer til foldning på dansk ("hemming" på engelsk) . Peg på den kant, som der startes ved (se billedet).Nu skal der tilføjes en plade-flange. Brug funktionen ”Flange”, peg på kanten og indtast længden til 25 mm.Så skal der laves et hul med diameter ø6 mm. Opret ”Sketch” tegne en cirkel på ø6 mm og brug funktionen ”Cut”.Så er emnet færdigt.Vælg nu at se emnet udfoldet.Eller skift tilbage til foldet (bukket) part.


 

Arbejdstegning til fremstilling af emnet. Opret to drawings og vælg hhv. foldet part og udfoldet part.Udfoldet.