Forside

Teknologi - Maskinteknik - 3D Print - Inventor Pro

Undervisningsmateriale til htx.

 

Generelt om Fusion 360 - Lejearrangement - Aksel - Joint/Samlinger - Komponent bibliotek - Sheet metal

Komponenter fra katalog i Fusion 360

Fusion 360 bruger et katalog McMaster-Carr Component.

(McMaster-Carr Supply Company is a private American supplier of hardware, tools, raw materials, and maintenance equipment industrial materials. The company was founded in 1901 and is based in Elmhurst, Illinois. https://www.mcmaster.com/)

Fusion komponenter

Søg efter det der skal bruges til konstruktionen, eller find det vha. billeder i kataloget. Det kan være skruer og bolte, kuglelejer eller lignende. Bemærk at alt foregår på engelsk, så find ud af hvad komponenten hedder på engelsk.

Man kan også søge efter komponenter der er fremstillet i hht. bestemte standarder, fx unbrakoskruer efter ISO 4762, eller tætningsringe efter DIN 3760 eller pasfedre (key) til aksler efter DIN 6885 eller kuglelejer efter DIN 625.

McMaster-Carr

Hvis man fx skal bruge en M10 unbakoskrue (socket head) med en længde på 40 mm - zinc-plated overflade, så find skruen i kataloget (Screws & Bolts), og klik herefter på "Product Detail", se linket i den røde cirkel-markering herunder.
M10 x 1,5 - det betyder at gevindstigningen (afstanden mellem gevindtoppene) er 1,5 mm

Indsæt en skrue

Så kommer næste billede, med den valgte komponent - en unbrakoskrue. Zink-plated betyder, at skruen er elektro-galvaniseret, dvs. det er en pæn blank skrue.

Indsæt en skrue 2

Så skal der scrolles ned til bunden af vinduet. Klik på den lille drop-down menu og vælg "3-D STEP" (filtype) og herefter på "Save".
Så sættes skruen ind på tegningen.

Indsæt en skrue 3

Flyt skruen lidt rundt, så den ikke ligger lige oven i det andet emne. Tast "m" på tastaturet for Move, og vælg skruen. Bemærk herefter at tegningstypen nu ændres fra en komponent (af den først tegnede klods) til en samlingstegning, fordi der nu er flere emner i samme tegning. Se herunder (i den lille røde cirkel-markering).

Indsæt en skrue 3

Skruen indsættes på tegningen og har et varenummer. Det er smartest at ændre teksten, så den bliver mere læselig og forståelig, end det part nummer Fusion angiver, "9012A289" siger jo ikke så meget om hvad det er for en komponent. Og når der senere skal laves en samlingstegning og stykliste, bliver den nemmere at genkende.

Indsæt en skrue 4

Højre-klik på skruen i menuen (den nederste røde pil) og vælg "Properties". Ret Part Name til et bedre navn, fx M10 x 40.

Indsæt skrue 5    Indsæt en skrue

Prøv herefter at placere skruen i hullet med "Joint" kommando, tast "j" på tastaturet. Vælg først enden på skruen og herefter øverste cirkel i hullet og så er skruen placeret. Klik også på "Motion" tab i Joint-menu og vælg "Revolute", så kan skruen roteres i samlingen.

Indsæt skrue 7

Indsæt skrue 8

 

Nu er skruen så placeret øverst i hullet. Kan evt. flyttes op og ned efter eget ønske.

Indsæt en skrue 9

Tætningsringe til aksler (DIN 3760)

Shaft seal DIN 3760

Kugleleje DIN 625-1

Kugleleje DIN 625

Kugleleje DIN 625

Pasfeder (Keys) efter DIN 6885

Pasfeder (Key) DIN 6885